Automation

Gör ditt hus smartare med automatiserade styrsystem

Så kallade smarta hus blir allt vanligare, där husets olika funktioner styrs med regleringar och automation. Med dessa styrmedel kan man styra värme, ventilation, belysning, larm och annat. Vi kan hjälpa dig med installation av automation i ditt hem. Smarta styrsystem i ditt hem minskar elförbrukningen genom att den inte används i onödan. Den automatiska avstängningen minskar även risken för elolyckor och bränder och ett automatiserat larm ökar säkerheten och gör det surt för eventuella inbrottstjuvar.

Bara fantasin sätter gränser

Det är idag bara fantasin som begränsat automation och smarta hus. I stort sett vilken villa som helst kan numera bli smartare genom automatiserade system. Dessa styrsystem kan underlätta det mesta i ett hem. Man kan övervaka och styra bostaden på avstånd med mobil eller dator. För en lite glömsk och disträ person kan det vara bra att fjärrstyra hemmet med mobilen om man exempelvis glömt att stänga av spisen, inte låst dörren eller missat att slå på larmet när man lämnat hemmet. Är man kaffesugen kan man slå på kaffebryggaren eller Mockamastern en liten stund innan man kommer hem. Som sagt, det är bara fantasin som sätter gränser för automation i hemmet.

Tar emot digitala signaler

Det intelligenta systemet tar emot signaler från sensorer, kontakter, givare eller detektorer. Signalerna kan sedan styra diverse olika funktioner i hemmet, det kan handla om belysning, ventilation, värme. Kommunikationen mellan komponenterna kan ske på många olika sätt: kabel, via elnätet, trädlöst eller med radiovågor.

Vi arbetar med KNX; ett öppet, standardiserat kommunikationssystem för hem- och fastighetsautomation.

Hör av dig till oss om du vill veta mer om automatiserade styr- och reglersystem.

Vi erbjuder även ett antal andra tekniska tjänster:

Datanätverk

Vi både projekterar och installerar datanätverk. Bland kunderna finns  företag så väl som privatpersoner. Behöver du hjälp med ditt datanätverk? Kontakta oss så kan ge dig mer information.

Fiber

Vi installerar även fibernätverk, perfekt för den som behöver ett starkt bredband. Fiber är i dag den snabbaste och stabilaste tekniken. Ingen annan teknik kan ge samma fördelar som fiber. Kommunikationsnätverket för telefon, data/internet och TV blir stabilt. och du kommer att få stora möjligheter till ett friare utnyttjande av ditt bredband. Streamar du mycket film? Då är ett fibernätverk något för dig.

Larm och larmväskor

Vi installerar även olika automatiska larmsystem för hem och arbetsplatser och vi kan även hjälpa till med tillfälliga larmsystem, utmärkta för exempelvis byggarbetsplatser.

Vi installerar dessutom larmväskor, ett smidigt och populärt provisoriskt larm som kan monteras på några minuter och fungerar som ett fullgott larm.

Tele

Vi kan hjälpa till med att lägga om din och förbättra din telekommunikation. Vi kan genomföra stora och små teleinstallationer för såväl privatpersoner som företag.

Elektrikern som kan hjälpa dig att förverkliga din vision!